Samsung`dan holografik televizyona Patent
Güney Koreli teknoloji devi Samsung'dan, yeni bir patent haberi daha gün yüzüne çıktı. Firma katlanabilir ekrana sahip televizyon patentinden sonra, hologram teknolojisine sahip televizyon patentini de aldı.

Televizyon ve ekran teknolojisinde dünyaya kendini kanıtlayan Güney Kore'li teknoloji devi Samsung, AMOLED ve OLED TV teknolojisiyle piyasayı alt üst etti. Teknoloji devi her geçen gün ekran teknolojisindeki gelişmeleri ile rakiplerini geride bırakmaya devam ediyor. Bildiğiniz gibi katlanabilir televizyon patentini yakın zamanda alan Samsung, şimdi ise hologram teknolojisini televizyonlarına uygulamaya hazırlanıyor.
Bu üst seviye teknoloji üzerinde çalışmalarına devam eden firma, geleceğin teknolojisini kullanıcıları ile buluşturmaya hazırlanıyor. Kullanıcılarına üstün özellikleri sunan bu televizyon, gözlüksüz 3D izleyebilme imkanı sunuyor. Hologram teknolojisi sayesinde görüntüyü havaya yansıtan TV, izleyenlere üç boyutlu görüntü sunuyor. Ayrıca göz takip istemi sayesinde televizyon izleyenlerin bakış yönüne göre görüntüyü ayarlayabiliyor.

Buna ek olarak samsung'un ortaya koyduğu bu ekran teknolojisi, geleceğin dokunmatik ekranlarının nasıl olacağı konusunda akıllarda fikir oluşturmaya başladı. Samsung'un patentini aldığı bu teknolojiyi ne zaman televizyonlarında kullanacağı ise henüz bilinmiyor.

Devir Patent Tescil Ofisi.
#patenthaber #markatescili #patent #patenttescili #tasarımtescili #devirpatent
Üniversiteler Patent Yarışması başvuruları başladı
Türk Patent ve Marka Kurumu Başkanı Prof. Dr. Habip Asan, 'Patentle Türkiye 3’üncü Üniversiteler Patent Yarışması’ başvurularının başladığını duyurdu. Asan, 2021 yılının ilk 6 ayında kuruma yapılan fikri mülkiyet başvurularının da arttığını bildirdi.Türk Patent ve Marka Kurumu Başkanı Prof. Dr. Habip Asan, Patentle Türkiye 3’üncü Üniversiteler Patent Yarışması başvurularının başladığını açıkladı. Prof. Dr. Asan, yarışmanın hedef kitlesinin ön lisans, lisans, yüksek lisans ve doktora düzeyinde eğitim gören üniversite öğrencileri olduğunu söyledi. Prof. Dr. Asan, bu yarışmayla öğrencilerin öncelikle patent konusunda farkındalıklarını artırmayı; bunun yanında da patent araştırması ve patent başvurusu yapma konularında bilgi ve tecrübe kazanmalarını sağlamayı amaçladıklarını kaydetti. Asan, 2017’de düzenledikleri ilk yarışmaya 101 farklı üniversiteden 518, 2019 yılındaki 2’nci Patent
Devamı »

bloglar

Üniversiteler Patent Yarışması başvuruları başladı
Orta öğretimde patent atağı
Patent başvuruları geçen yıla göre yüzde 16 arttış gösterdi
Türkiye uluslararası patent başvuruları artış oranında dünya birincisi oldu
Koronavirüse karşı patent başvuruları
Yapay zeka patent alamadı
Devir Patent Tescil Ofisi Data Center Expo Eurasia Fuarına Katılıyor
Yaratıcı fikirleri teşvik eden belge: Patent
Devir Patent